< Till bloggens startsida

Lectures

Behöver tips på bra föreläsare! (Svenska eller engelska) Lyssnar mycket på Anas Khalifa och gänget på svenska och engelska blir det mest Abu Mussab, tips på någon bra (ahlus sunnah wal jamma'ah)?
Barak Allaho feekom

EFTERLYSES

Någon som har tips på fina långklänningar/kjolar? Jag har alltid på mig abaya, förutom hemma då, men när jag är hos kompisar på middag osv så får jag panik för jag inser att jag inte har nåt att ha på mig! Enkla fina vardagsklänningar/kjolar som går att matcha med fina koftor och kavajer.
Behöver också tips på en fin festklänning! (BRÖLLOP)

Recept Tagine

Salam Alaykom
Tänkte lägga in receptet på taginen jag la in bilder på tidigare, in sha Allah.
4-5 kycklingöverlår (funkar också med t.ex. kycklingfilé)
Lite olivolja att steka i
Morötter (slantade)
Sparris
Dadlar och/eller torkade aprikoser
Saffran
Honung
Pressad citron
Körsbärstomater
Vitlöksklyftor
Några bitar slicad lök
Harissa
(Sambal oelek)
Grejen är att man kan ha i lite vad man vill, jag följer inget recept direkt utan jag kör bara lite som jag tycker.
Man kan variera bland dessa, kan även ha i oliver, russin, paprika, aa you name it!
Kryddor brukar jag köra på massaaa olika: Saffran, 7 kryddor, salt och peppar, paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin, garam masala, kryddpeppar, kardemumma, kanel, ingefära (färsk eller torkad), persilja, timjan, mynta mm.
Men självklart behöver man inte använda alla dessa ingredienser och heller inte bara hålla sig till dessa, som sagt. Kör på det ni gillar så blir det bra, in sha Allah.
Tina upp kycklingen och skär bort skinnet på den (om ni använder överlår), tvätta den och stek den lätt på båda sidor i lite olivolja.
Häll på 2-3 deciliter vatten och låt puttra en stund, samtidigt som du blandar i de kryddor du vill ha med och sen lägger du i resten av ingredienserna.
Lägg sedan kycklingbitarna i en tagine (eller annan lergryta med lock) och häll över resten av grönsakerna och kryddspadet över. På med locket och in i ugnen i 1 timma på 100 grader.

Servera med couscous och turkisk yoghurt.

Vem är jag?

I'll neeever teeell! Haha nejdå, men vill försöka hålla bloggen anonym i alla fall ett tag till.
Fick en förfrågan att berätta lite mer om mig själv. Jag är snart 21, bor i en mellanstor stad i Sverige. Studerar lite, läser några kurser och jobbar extra ibland. Vill inte riktigt avslöja vad jag studerar osv, för att jag som sagt vill vara lite anonym i bloggen.
Är praktiserande sen ca 1,5 år tillbaka och har burit slöjan i ett år nu. Alhamdu lillah. Är gift. Hm? Haha så duktig var jag på att berätta om mig själv! Fråga gärna frågor så svarar jag så gott jag kan, in sha Allah :)
Jag gillar att laga mat och baka, umgås med systrar och familj och Islam är självklart centralt i mitt liv och försöker praktisera så gott jag kan, Alhamdu lillah.
Som sagt, fråga gärna på.
Salam Alaykom

Tagine

Salam alaykom

Här är en Kyckling-Tagine jag gjorde för ett tag sen


14.35

Salam alaikom

Är så mätt, alhamdulillah.. Ska vila lite nu och sen plugga in sha Allah.

Sen ska vi iväg och leta efter våffeljärn i en second hand butik här i närheten, hoppas jag hittar ett fint!

Älskar tulpaner så jag var tvungen att köpa hem några, vasen fick jag av mamma <3


Bosnisk nasheed


Vacker nasheed


Plugg

Salam alaykom
Puuh, har hur mycket skoluppgifter som helst att ta igen! Ska sätta igång nu, medans min man lägger sig för att vakna till jobbet imorgon sätter jag mig framför datorn med en redbull och word (okej jag har inte word, har bara wordpad lol!) och google i högsta hugg, haha!

Maränger

Just det, jag gjorde maränger igår också. Gjorde dem rosa, såklart!


Morotskaka

Här är den! Receptet tog jag hos ensmakavkarin.wordpress.com


Ny design

Salam alaykom
Så, nu har jag fixat en ny design, alhamdulillah. Den är väldigt enkelt men det gillar jag, så den får duga :)
Hoppas allt är bra med er, in sha Allah!
Slänger snart in bild på min morotskaka, den blev inte så snygg som jag hade hoppats och jag glömde ta bild innan jag högg in i den, haha..

Chili Con Carne

Salam alaykom! Har varit ledig idag, varit hemma och vilat, lagat mat och bara umgåtts med min man. Han åkte iväg till moskén förut, hade inget speciellt för mig så jag fick för mig att baka en morotskaka, slänger in bilder på den om en stund. Här är dagens middag, haha:

 


Design

Åh, får ha det här fula temat på bloggen ett tag till! Jag är sämst på bloggdesign.
Salam alaykom

Fredag

Salam alaykom. Sitter uppe och har vräkt i mig smörgåsgurka av någon anledning, normalt? Har ångest över mitt plugg, har massor att göra och ligger efter, inte lite, inte mycket - utan jättemycket! Mailade in en uppgift idag, men har flera och större kvar och jag måste verkligen ta tag i det nästa vecka.
Vad mer? Påminnelse till mig själv att jag ska byta vårdcentral, köpa nya glasögon och ett skal eller något slags skydd till min iphone, annars lär den ju inte leva länge. Tips på någon affär som har fina skal? Vill helst inte beställa från internet. BarakAllaho fikom!

iPhone 4s

Testar att göra ett inlägg från min iPhone. Har en 4s nu med det för bra erbjudandet maxi unlimited hos tele2!


Salam alaykom wa rahmatullah!

Med denna blogg hoppas jag kunna dela med mig av mitt liv som muslim i Sverige med allt vad det innebär, allt ifrån hur det funkar att vara en hijab-bärande muslimsk tjej till att bara dela med mig utav min vardag hemma. Ni kommer säkert att stöta på Koranverser och hadither, recept, händelser hämtade från mitt liv samt ett och annat depp-inlägg. Jag börjar med att blogga som anonym, så får vi se vart det leder.. Hoppas ni kommer att kika in då och då!
This is the ladies-section at our local masjid 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0